KISASUUNNITELMAT & YSTÄVÄNPÄIVÄN HERKKU

Päätin aloittaa ystävänpäivän treeninhuuruisin tunnelmin. Jalkatreenit tuottavat edelleen omat haasteensa, mutta hyvillä lämmittelyillä polvikivut saadaan osittain kuriin treenin ajaksi. Varsinkin jalkatreeneissä itselleni on ensiarvoisen tärkeää todella puhtaan tekniikan lisäksi lyhyehköt sarjatauot. Jos sarjojen välit venyy turhan pitkiksi, saan aloittaa uudelleen lämmittelemään, sillä paikat ehtii nopeasti kylmettymään ja sarjapainoilla samantien jatkaminen jää haaveeksi. Jos jatkaisin lämmittelemättä, toistojen tekeminen muuttuisi suorittamiseksi, keskittyminen herpaantuu ja kontrolli katoaa.

Dieetillä tein paljon eri liikkeiden yhdistelmiä; supersarjoja, triplasarjoja, giant sarjoja. Nyt pikkuhiljaa kehityskaudelle siirtyessä oon tehnyt vain yhtä treeniä päivässä, välttänyt liiallista erikoistekniikoiden käyttöä ja pyrkinyt saamaan suorista sarjoista mahdollisimman paljon irti. Tätä saatan jatkaa useammankin kuukauden, jonka jälkeen taas erikoistekniikoiden ottaminen sopivissa määrin mukaan ja esimerkiksi taas tuplatreenien aloittaminen puree taas tehokkaammin ja niistä saadaan haluttu hyöty irti. Vaikka treenivuosia alkaa jo jonkin verran olla takana, niin niitä on kuitenkin sen verran vähän, että ihan perustreenistä saa ja kuuluukin saada oikeasti hemmetin paljon irti.

Viimeisimmän jalkatreenin julkaisin snapchattiin. Mikäli kiinnostaa päästä kurkkimaan mun treenejä sekä muita päivittäisiä touhuja, laita snäpissä seurantaan veera.gronlund !

Tämän vuoden kilpailijalistoja tarkkailleet onkin jo saattanut huomata, että tämä tyttö ei kisaakkaan tänä vuonna. En kisaa keväällä enkä syksyllä, vaikka kamalan paljon mieli tekisikin taas tähdätä syksyn SM-kisoihin. Vuosi 2017 tullaan omistamaan täysin kehitykselle ja palautumiselle. Vuosia aikaa kisata on jäljellä niin paljon, että turha hätiköinti ja liian usein dieettaaminen pitkällä tähtäimellä ottaa enemmän kuin antaa. Ehkäpä sitten ensi vuonna 2018 joko kevään tai syksyn lavoilla mut nähdään seuraavan kerran.

Pidemmittä puheitta, tässä tulee ystävänpäivä herkkuihin liittyen aivan taivaallinen resepti! Tässä kakussa yhdistyy ihanan suklainen brownie pohja, itse tehty herkullinen kinuski ja kirpeän puolukkainen täyte, sekä tietysti suussasulava suklaakuorrute.

 

HUOM! Jos teet reseptin isompaan kuin 18cm irtopohjavuokaan, muista kerrata määrät joko 1.5 kertaisena tai kaksinkertaisena!!

HUOM! Itse tein kinuskia kaksinkertaisen määrän vaikka teinkin kakun pieneen 18cm irtopohjavuokaan. Puolet vaahdotin ja käytin täytteen tekemiseen ja puolet valutin kinuskitäytteen ja puolukkatäytteen väliin ihanaksi kinuskispiraaliksi.

Jos teet siis isompaan vuokaan ja kertaat koko reseptin 1.5 tai kaksinkertaisena, muista halutessasi tuon spiraalin, kerrata kinuskin ainekset ainakin kolminkertaisena. 

 

PUOLUKKA-KINUSKIJUUSTOKAKKU

 

TARVITSET:

POHJA:

18cm irtopohjavuoka

100g tummaa leivontasuklaata
100g voita
3/4 dl sokeria
1/2 dl ruokokidesokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

TÄYTE:

1 prk (2 dl) kuohukermaa
1 rs (180 g) maustamatonta tuorejuustoa

KINUSKITÄYTE:

1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1rkl sokeria
2 liivatelehteä
1rkl kevytmaitoa

PUOLUKKATÄYTE

2 1/2dl(n. 150 g) puolukoita
4rkl sokeria
1tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1rkl kevytmaitoa

Koristelu
1dl kuohukermaa
130g tummaa leivontasuklaata

Suklaakuorrutteisia marjoja

Voit valmistaa kinuskitäytteen kinuskikastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna, kunnes seos kiehuu ja jatka sekoitellen keittämistä. Tiedät kinuskin olevan valmista, kun lusikan kärjellä tiputat kinuskitipan lasilliseen jääkylmää vettä, eikä kinuskitippa hajoa.

Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (esim. jääkylmässä vesihauteessa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen (18cm) irtopohjavuokaan.

Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä ja kostuta halutessasi pullasudin avulla pienellä määrällä maitoa.

Vaahdota kerma täytteitä varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.

Kinuskitäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Vaahdota kylmä kinuski sähkövatkaimella. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen browniepohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.

Puolukkatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi. Soseuta puolet hieman sulaneista puolukoista. Sekoita puolukkasose, kermavaahtoseos, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon loput puolukat kokonaisina. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. HUOM! Levitä puolukkatäyte heti kinuskitäytteen päälle, koska hyytyminen alkaa nopeasti.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kuumenna kerma kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

Nosta kakku tarjoiluvadille. Valuta lämmintä suklaakuorrutetta lusikalla kylmän kakun toiselle reunalle niin, että suklaa valuu kakun reunaa pitkin alas. Levitä lopuksi suklaakuorrutetta kakun puolikkaan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele pinta suklaakuorrutteisilla marjoilla ja kohmeisilla puolukoilla.

 

↓ SEURAA ↓
Facebook // Instagram 
Snapchat: veera.gronlund

Vastaa